Café Ottorina i Bunn

Home / Café Ottorina i Bunn

Café Ottorina i Bunn

Ottorina är caféet som ligger ett stenkast från Bunnsjön nära Gränna. Caféet erbjuder hembakat fikabröd, kakor och glass. Uteserveringen erbjuder en fantastisk vy över sjön där du kan höra sjöfåglarna klucka samtidigt som du avnjuter ditt kaffe i lugn och ro. Sjön har fina fiskevatten och ofta står någon vid sjökanten och provar lyckan. Vill du själv kasta ut linan säljer caféet även fiskekort och kan rekommendera dig de bästa platserna för storfångsten. Ottorina har även båt och kanotuthyrning för den som vill ge sig ut på en åktur på det spegelblanka vattnet, med eller utan fiskespö.

Ägare till Ottorina är Gabriele Dienus som möter dig med ett leende och talar både svenska och tyska flytande. Många turister uppskattar det natursköna området för dess lugn och vackra natur. I närheten finns en strandpromenad som kan vara lockande efter goda bakverk. Lokalens insida är mysig med dov belysning som ger en ombonad känsla. Under en varm dag passar det bra att svalka av sig med en god glass på uteserveringen eller ta en läskande dryck på bryggan i anslutning till caféet. Kaffebryggaren är alltid påslagen och ägarinnan står redo att servera dig en kopp rykande gott kaffe. Glöm inte att vända blicken uppåt då ballongflygning finns i närheten.

Ottorina serverar hembakt med tradition

Ottorina har funnits på samma plats sedan 2002 och är värt att ta en avstickare från Gränna för. Polkagrisar är gott, men variation skadar inte. Inget går väl upp mot en nybakad färsk kanelbulle med mycket kardemumma i degen? Eller en äppelpaj gjord på färska, nyplockade äpplen? Småkakor har på senare år blivit populära igen. Från att nästintill varit bortträngda av stora muffins och cheescakes är de åter trendiga. Finska pinnar, hallongrottor och drömmar är alla munsbitar som görs av en mördeg på riktigt smör och finmalet vetemjöl och som bakas i caféet. Sortimentet varierar men allt är alltid hembakat. Ta en sväng hit nästa gång du har vägarna förbi.

Trevliga sommarcaféer

Sommaren 2013 reste White Guide land och rike runt i jakten på trevliga sommarcaféer. Man hittade ett gäng caféer värda att hyllas. Nedan kan du läsa om vilka caféer White Guide valde ut

I Småland hittade man 1) Arabusta Café Sergel, 2) Krusenstiernska gården, 3) Syltan på Vandalorum och 4) Tovehults café.

Listan med trevliga sommarcaféer i samtliga landskap går att hitta hos White Guide – antingen på hemsidan eller i boken White Guide Café.

Polkagrisar i Gränna

Bunnsjön ligger som bekant nära Gränna. Och Gränna är som du säkert veta berömt och vida omtalat för sina utsökta polkagrisar. Om du ändå är i närheten av Gränna rekommenderar vi besök på Grenna Polkagriskokeri eller Cabbe Polkagrisfabrik AB, alternativt Franssons Polkagrisar eller Polkapojkarna. Cabbe erbjuder visning av polkagristillverkning – ett spännande och trevligt utflyktsmål för hela familjen.

Så här tillverkas polkagrisar:

Först kokas socker, vatten och ättika till 150 grader celcius. Sedan hälls smeten upp på ett kylbord. En del av smeten färgas röd – den röda delen av färgen knådas därefter samman. Nästa steg är att arbeta in luft i den större smeten. Snart börjar den bli vit. När smeten har blivit vit går man till bakbordet och placerar den röda smeten ovanpå den vita. Och plötsligt har man en stor polkagris som bara behöver fördelas i mindre.

Ottorina café har hembakat med kärlek